Inspiration til leg og fritid

Af Birgit Christensen, hjælpemiddeludstillingen IBOS, bragt i Øjensynligt nr. 1, 2015

Hvis man nævner Hjælpemiddeludstillingen på IBOS tænker mange måske mest på lys og lamper, talende ure og køkkenvægte. Imidlertid har vi også ting til leg og fritid for børn og familier og en del af tingene har vi købt udenfor Danmark.

Vi har forskellige bøger med illustrationer på svulm og med høj kontrast fra RNIB i England – illustrationer til Harry Potter bøgerne, et hæfte om dinosaurer med meget mere. De kan findes her:

Fra firmaet Velen i Tyskland har vi et udvalg af Ravensburgerspil der er særlig bearbejdet med taktile lag, magneter mm., så kendte spil som Muldvarp og Sneglespillet kan spilles også af børn eller voksne uden syn.

American Printing House for the Blind fører mange materialer til børn og unge, og vi har indkøbt et mindre udvalg. Mange ting retter sig mod amerikanske skoler, men der er meget der kan bruges selvstændigt til træning eller underholdning. APH har et meget udførlige katalog, der kan bestilles eller downloades. Husk hvis I selv køber synsrelaterede ting i lande udenfor EU, så skal I ikke betale hverken moms, told eller toldbehandling. Kontakt os for forklaring på proceduren.

I kan ringe Hjælpemiddeludstillingen tlf 39 45 25 45 og lave en aftale om besøg. Spørg os om hjælpemidler, forhandlere, procedurer – hvis vi ikke har svar på rede hånd, finder vi en kollega der kan hjælpe.

LFBS
LFBS
Vores forenings formål er at give de bedst mulige undervisningsmæssige, sociale og medicinske forhold for blinde og svagsynede børn. Vi har fokus på de politiske tiltag, der har indflydelse på blinde og svagsynede børns hverdag og muligheder.