Be my eyes

App’en “Be my eyes” blev lanceret midt i januar. Øjensynligt har talt med manden bag Hans Jørgen Wiberg.

Oprindeligt bragt i Øjensynligt nr.1, 2015

”Be my Eyes” gør livet lettere for blinde ved at give dem seende hjælpere via en app. På den måde bliver det lettere at håndtere store og små opgaver som blind, og seende har mulighed for at hjælpe på en nem og uformel måde.

Hans Jørgen Wiberg, som selv har kikkertsyn, fortæller at idéen egentligt blev lanceret for en del år siden som en mulighed fra PC til PC før I-phonens tid. Han har gået og tumlet med tanken og det er lykkedes ham, via en donation på 2 mio. fra Veluxfonden at udvikle app’en.

Man kan tilmelde sig som blind eller som hjælper og via et direkte videoopkald får blinde mulighed forat få hjælp til opgaver, der kræver et normalt syn. Den blinde ”låner” så at sige, den seendes øjne via smartphonen. På den måde kan de sammen løse det problem, den blinde står overfor.

Hans Jørgen Wiberg havde håbet på 10.000 blinde brugere indenfor et par år. Her midt i februar, 4 uger efter lanceringen, har tjenesten 12000 blinde brugere og 140.000 hjælpere på verdensplan. Alene i Danmark er der allerede nu tilmeldt 750 blinde/svagsynede og 13000 hjælpere.Med de mange brugere har Hans Jørgen Wiberg og teamet bag, drøntravlt. Der arbejdes på at opgradere app’en, bl.a. så forbindelsen mellem blind og hjælper kan etableres hurtigere end nu.

Desuden arbejdes der på at søge midler til udviklingen af en Androidversion. Hans Jørgens personlige motivation til appen er hans RP, og siger selv spøgefuldt til sine udviklere af app’en, at den skal være optimal, før han selv får brug for at anvende den.

App’en kan hentes gratis i Appstore.

LFBS
LFBS
Vores forenings formål er at give de bedst mulige undervisningsmæssige, sociale og medicinske forhold for blinde og svagsynede børn. Vi har fokus på de politiske tiltag, der har indflydelse på blinde og svagsynede børns hverdag og muligheder.