Studerende anbefaler Nota/E17

Jeg brugte Nora ret meget på gymnasiet, og det tog kun en weekend at lære de vigtigste funktioner at kende, og det er ikke svært at forklare sin studievejleder, hvordan man bestiller bøger og prøver.

Af Jens Chr. Carlos Sørensen, bragt i Øjensynligt nr. 1, 2015

Nota er Danmarks største, gratis web-bibliotek for personer med alvorlige læsevanskeligheder. Det er et ”must have” for alle synshandicappede, der overvejer at gennemføre en ungdoms- eller videregående uddannelse.

Det er sjældent, at man forbinder et handicap eller en indlæringsvanskelighed med en fordel. Nye teknologiske fremskridt er ved at udligne det skel, der er mellem synshandicappede og seende.

Tjenesten Nota, stilles specielt til rådighed for personer med alvorlige læsevanskeligheder. E17 er Notas web-bibliotek, her kan brugerne finde litteratur i alle genrer og afskygninger. Det betyder eksempelvis, at det er blevet markant nemmere for en synshandicappet at kunne gennemføre en ungdoms- eller videregående uddannelse.

Notas Studieservice
Studieservicen er beregnet til at hjælpe den studerende bedst muligt igennem studieforløbet. Hvis den studerende ønsker det, kan Studieservicen også anvendes af en mentor eller en studievejleder. Servicen tilbyder en række praktiske tilbud, som vil komme den studerende til gavn.

Det er muligt at bestille litteratur, som har med pensum eller selve uddannelsen at gøre. Brugeren kan frit vælge, hvilken fil/format, bøgerne skal være i alt efter behov. (Daisy, ebog, PDF, Word).

Hvis bogen ikke eksisterer i Notas database eller i det ønskede format, skal man hurtigst muligt kontakte Nota. Især litteratur til universiteterne kan det tage lang tid at arbejde på. Før man bestiller sine bøger, kan det anbefales, at man anvender søgefunktionen, i det tilfælde at bogen allerede eksisterer i Notas database.

Som førnævnt, har E17 et stort udvalg af litteratur tilgængeligt for såvel studerende som almene brugere. Fordelen for en studerende på en ungdomsuddannelse er, at langt de fleste obligatoriske forfattere, fagbøger og værker allerede er tilgængelige. Derudover kan Studieservicen, hjælpe med året skriftlige eksaminer, terminsprøver eller prøverne i 1. og 2.g.

Ligesom med litteraturen, kan den studerende eller studievejlederen frit bestemme, hvilket format de skriftlige eksaminer og opgaver skal være i. Dokumenterne vil først være tilgængelige til selve prøven. Så er man ligestillet med sine medstuderende.

Jeg brugte Nota ret meget igennem hele mit studie på gymnasiet. Det tog en weekends tid at lære de vigtigste funktioner at kende, og det var ikke svært at fortælle min studievejleder, hvordan hun kunne hjælpe med at bestille bøger og terminsprøver hjem.

E17 bliver hurtigt et hjælpeværktøj, som føles naturligt at bruge på studiet. Søgefunktionen og de frie valg af teksternes format gjorde, at jeg hele tiden var få tryk væk fra at finde den samme litteratur, som mine klassekammerater skulle gå på biblioteket for at finde.

Hvis du overvejer at tage en ungdoms- eller videregående uddannelse, så kan Nota varmt anbefales.

Tidligere artikel
Næste artikel
LFBS
LFBS
Vores forenings formål er at give de bedst mulige undervisningsmæssige, sociale og medicinske forhold for blinde og svagsynede børn. Vi har fokus på de politiske tiltag, der har indflydelse på blinde og svagsynede børns hverdag og muligheder.