Sommerskole: Til lands, til vands og i luften

Af Annette Olsen 13 år, bragt i Øjensynligt nr. 3, 2014

I år på sommerskolen var det helt vildt fedt! Lige som alle andre år. Hvert år er der et tema, som i år var ”Til lands, til vands og i luften.” Der har også været OL, viden på tværs og en masse andre temaer.

Vi laver virkeligt meget på sommerskolen. Det er sådan, at de voksne i gruppen planlægger en del af aktiviteterne, men man er selv med til en del af det sammen med resten af gruppen. Oplagte idéer er en tur til stranden og byen. I år var alle grupperne på skift i Holbæk klatrepark. Her klatrede vi mellem træerne, svang os i svævebaner og det hele med seler og andet klatreudstyr og professionelle hjælpere. Torsdag aften er der fest, hvor der er musik og dans til Snakes. Alle grupperne har en tid i Refsnæs’ helt egen svømmehal og muligvis i hoppe-borgen. Så er der legepladserne, cykler og musiklegepladsen. Men mest eftertragtet er svævebanen i skolegården.

I år havde vi besøg Tanja og Lars som står bag Biblus. Vi var også med et par sportsudøvere på højt plan. Hele sommer- skolen slutter fredag med mini-triatlon før afgang om lørdagen.

Hvor bor vi og med hvem?
Vi bor i telte på hele Refsnæs’ område og en gruppe i shelter. Refsnæs ligger i Kalundborg på Sjæland. Du kommer i gruppe med børn/unge omkring din egen alder, alt efter om du er svagsynet eller blind. Der ud over er der fire til fem voksne.

Skal jeg prøve?
Jeg vil helt klart anbefale sommerskolen. Så længe at man er i alderen ca. 6- 16 år kan man komme med. Hvis du er den type, der har hjemve, kan du ringe hjem ifølge aftale med de voksne i gruppen. Men jeg tror det er den rette kur. Hvis du har mod er der plads til alle, og man er bare den, man er! Du kan snakke med dine forældre og synskonsulent om det. Det er vejen til en god start på ferien.

Gevinster ved at tage på sommerskole.
Jeg har fået gode venner og veninder, godt fællesskab og en sommerskolekæreste. På en skala fra 1-10. Er sommerskolen en nypudset tier med pil opad. Det er det fedeste ever. Jeg synes at jo flere vi er, jo sjovere bliver det altså. Kom så. 😉

LFBS
LFBS
Vores forenings formål er at give de bedst mulige undervisningsmæssige, sociale og medicinske forhold for blinde og svagsynede børn. Vi har fokus på de politiske tiltag, der har indflydelse på blinde og svagsynede børns hverdag og muligheder.