Ny app gør det nemt at give en hjælpende hånd

App gør ledsageteknik nemt og ufarligt for lærere, vejle-dere og andre, som møder mennesker med nedsat syn.

Af Mai Rasmussen, kommunikationsmedarbejder IBOS,  bragt i Øjensynligt nr. 3, 2014

”Jeg vil gerne hjælpe, men …” Sådan tænker mange mennesker, når de møder en person med synsnedsættelse. Generthed og tanken om at komme til at gøre noget forkert kan få én til at lade være med at hjælpe.

Med en ny app kan man nu nemt finde ud af, hvordan man kan hjælpe en person med synsnedsættelse hen til bussen, gennem en dør og op af en trappe.

App’en giver gode råd, og fotos viser helt konkrete teknikker. For eksempel er det i de fleste situationer en god idé at give en albue i stedet for en hånd. Ved at holde om ledsagerens albue får personen med synsnedsættelse et godt greb, ledsageren skærmer mod forhindringer, og to personer fylder kun lidt mere end en på fortovet, i en forretning eller andre steder, hvor der er mange mennesker på lille plads.

App’en er udviklet for at gøre det nemt, sikkert og værdigt at give en hjælpende hånd, når man ikke har specialviden om at ledsage mennesker, som kun kan se ganske lidt eller slet ingenting. Den er et oplagt værktøj for lærere, vejledere, sund-hedspersonale og andre, som i deres arbejde møder mennesker med nedsat syn, fordi den gør teknikkerne nemme at forstå og bruge.

Bag app’en står IBOS – Instituttet for Blinde og Svagsynede. App’en kan downloades gratis til iPhone og iPad i App Store ved at søge på ’Ledsageteknik’

LFBS
LFBS
Vores forenings formål er at give de bedst mulige undervisningsmæssige, sociale og medicinske forhold for blinde og svagsynede børn. Vi har fokus på de politiske tiltag, der har indflydelse på blinde og svagsynede børns hverdag og muligheder.