Særlig web-app med viden om seksualitet

SUMH, Sammenslutningen af Unge med Handicap, har udviklet web-app’en LigeLyst, hvor unge selv kan finde grundig, konkret og let forståelig viden om krop, køn, kærester, kønssygdomme, sex, følelser, grænser og overgreb. Den er målrettet unge med funktionsnedsættelser og tilgængelig, så de korte tekster kan læses op. Derudover er der videoer og tegnede illustrationer.

Download app’en gratis på https://app.ligelyst.dk/. Den kan også bruges sammen med forældre eller fagpersoner, til at starte en samtale eller sætte unges tanker i gang på egen hånd. App’en har indbyggede refleksionsspørgsmål, der lægger op til dialog.

Desuden har SUMH udviklet idéer til, hvordan man konkret underviser i seksualitet for unge med handicap. Find den gratis på https://ligelyst.dk/metodekatalog/

Af Annette Haugaard, redaktør, bragt i Øjensynligt nr. 1 2022

Annette Haugaard
Annette Haugaardhttps://annettehaugaard.dk/
Annette Haugaard er redaktør af Øjensynligt og uddannet journalist og BA i pædagogik. Hun har tidligere arbejdet på bl.a. IBOS og er i dag deltidsansat i SUMH. Derudover har hun eget firma med opgaver inden for fagjournalistik, kommunikation og undervisning om pædagogik, læring, børn, unge og mennesker i udsatte positioner.