Ski’e godt legat

Edis Adilovic er en af de taknemmelige modtagere af støtte fra Synshandicappedes Motionsfond.

Af Edis Edilovic, blind motionist og ejer af firmaet Legatmaster, bragt i Øjensynligt nr. 3, 2021

Som 11-årig blev jeg introduceret til at stå på ski, og efter en uge var jeg fuldstændig bidt af det. Skisport har lige siden været min store passion, og jeg elsker oplevelsen af sne under fødderne og røde kinder.

Begejstringen var derfor stor, da jeg år senere kom ind i Blindes Ski Union og ad den vej hørte om Ski For Light. Det er et stort internationalt skiarrangement i USA kun for mennesker med synshandicap fra hele verden, som lige passer til mig, der blev blind som 2årig. Problemet var bare, at det er ret dyrt at deltage.

Vej til at udleve min passion
Det er her Synshandicappedes Motionsfond kommer ind i billedet. Jeg søgte og fik et legat, så jeg kom afsted, og i 2017 fik jeg endnu et legat til et skiergometer, så jeg kunne øve mine dobbelttag.

Samlet har jeg modtaget 15000 kroner fra Synshandicappedes Motionsfond, som primært er blevet brugt på ski. Tænk lige over det: En fond der vælger at tildele 15000 kroner til en person, så han kan få mulighed for at deltage i samfundet på lige fod med andre mennesker!
For mig er det udtryk for ’den amerikanske drøm’ og idéen om, at hvis man arbejder hårdt nok har alle muligheder i samfundet. Den drøm er bare væsentligt mere opnåelig i Danmark end i USA.

Via legater fra Synshandicappedes Motionsfond er det lykkedes mig at udøve min passion for skisport, nå skisportsmæssige mål og stille mig på skuldrene af de tre grundværdier, jeg som flygtning fra Bosnien oplever, at det danske samfund hviler på: fællesskab, tillid og at give mere end man tager.


Giv og tag går hånd i hånd
Med legaterne fra Synshandicappedes Motionsfond var det mig, der fik. I mange andre sammenhænge bestræber jeg mig på at give: I mit arbejde som IKT-konsulent hos CSV, som frivillig i bl.a. DBSU og ved til enhver tid at dele mine erfaringer til gavn for andre.

Jeg er utrolig taknemmelig, beæret og glad for, at jeg har mulighed for både at give og få, og jeg opfordrer alle med et godt projekt til også at søge fondsmidler. For mon ikke det både hjælper dig og dermed andre?

LFBS
LFBS
Vores forenings formål er at give de bedst mulige undervisningsmæssige, sociale og medicinske forhold for blinde og svagsynede børn. Vi har fokus på de politiske tiltag, der har indflydelse på blinde og svagsynede børns hverdag og muligheder.