Få job-erfaring hos Blindes Arbejde

Unge kan få fritidsjob, studiejob eller komme i praktik hos den knap 100-årige socioøkonomiske virksomhed, der skaber arbejdspladser til mennesker med synshandicap. Øjensynligt har talt med direktør Kristin Espedal.

Hvilke jobmuligheder har I for børn og unge med et synshandicap?

Vi har unge ansat fra 16 år og op til 22-23 år i fritidsjob eller studiejob. Man kan arbejde i en af vores 4 butikker i Århus, Horsens, Odense eller København enten hele dage eller om eftermiddagen, og i Århus og København desuden om lørdagen.

Vi tager også skoleelever fra 8. og 9. klasse i erhvervspraktik. Nogle år tilbyder vi praktik til
STU-elever eller opretter elevplads indenfor EGU, Erhvervsskolernes Grunduddannelse. Vi
har endvidere samarbejde med folkeskoler, hvor elever i faget Håndværk og Design besøger os og oplever, hvordan vores håndværk fremstilles.

Indimellem har vi studerende i praktik fra CpH Business i hovedstadsområdet i forbindelse med deres uddannelse i marketing, kommunikation og miljøteknologi.

Hvilke opgaver har man?

Som butiksmedarbejder pakker man varer ud, fylder op på hylder, ekspederer kunder, prismærker og løser forefaldende opgaver. I København kan man desuden hjælpe i vores serviceteam med bl.a. at brygge kaffe og te, dele papirvarer ud eller affaldssortere. På vores hovedlager i København kan man også pakke og sende varer. Opgaverne afhænger af ens alder og evt. erfaringer.

Unge under 18 år er altid på arbejde med en ældre kollega, er man over 18 år kan man få ansvar for at lukke butikken. Hvis man er i gang med en uddannelse, der handler om markedsføring, kan det også være opgaver i den stil.

Hvilken støtte får man?

Alle bliver introduceret til deres opgaver, og kan altid spørge en kollega eller leder til råds.
Er man er over 18 år og alene i butikken i ydertimer kan man kontakte en kollega pr. telefon. Vi er generelt meget opmærksomme på at følge op med den enkelte unge og deres sikkerhed ift. at kunne mestre opgaverne.

Hvilket udbytte giver job hos jer?

Det giver indsigt i, hvad det generelt vil sige at være i et arbejdsfællesskab, og man får viden og erfaring med vores fagområde, der kan være med til at afklare, hvad man har lyst til at arbejde med på længere sigt.

Derudover lærer man sine kolleger at kende, og hos os er det unikke, at ca. 65 % af vores
medarbejdere har et synshandicap, så de er med til at vise, hvad man kan klare med hjælpemidler og kompenserende arbejdsmetoder. Og så tjener man selvfølgelig sine egne penge, og efter mindst 3 måneders ansættelse kan man få en udtalelse fra nærmeste leder eller mig.

Hvad kræver det at komme i betragtning til et job?

Først og fremmest interesse og gå-på-mod! Skal man være i butik, er det godt at være god
til hovedregning, smilende og hjælpsom. Man kan holde øje med vores hjemmeside, hvor vi indimellem slår ledige fritidsjobs op, eller man kan henvende sig til lederne i en af vores butikker eller til mig.

FAKTA OM BLINDES ARBEJDE

Håndlavede koste, opvaskebørster, kurve og dukkevogne er nogle af de mange varer, Blindes Arbejde producerer og forhandler online og i egne butikker. Virksomheden har eksisteret siden 1929 og er socialøkonomisk med det formål at hjælpe mennesker med synshandicap i job. Kristin Espedal kan kontaktes på tlf. 38 38 00 25 eller [email protected]. Læs mere på www.blindesarbejde.dk

Annette Haugaard
Annette Haugaardhttps://annettehaugaard.dk/
Annette Haugaard er redaktør af Øjensynligt og uddannet journalist og BA i pædagogik. Hun har tidligere arbejdet på bl.a. IBOS og er i dag deltidsansat i SUMH. Derudover har hun eget firma med opgaver inden for fagjournalistik, kommunikation og undervisning om pædagogik, læring, børn, unge og mennesker i udsatte positioner.