Love me Tinder

31-årige Edis Edilovic er fan af dating-apps, fordi de ligestiller ham med seende på udkig efter kærligheden

Af Edis Edilovic, bragt i Øjensynligt nr. 2 2022

”Jeg skal bede om tre ting: en øl, kvitteringen og dit telefonnummer!”

Jeg ville ønske, at jeg var modig, sej og havde selvtillid nok til at turde gå op til den søde bartender på min lokale bar og levere denne replik.

Det er jeg ikke. For hvad nu hvis, jeg aflæser situationen helt forkert? Som blind er jeg derfor umådelig glad for, at nutidens datingliv er blevet væsentlig nemmere end for 15 år siden. Takket være den digitale verden.

Værktøj til kærligheds-fundamentet
Dating, kærlighed og seksualitet er en grundsten i det fundament, vi støber som mennesker. Som synshandicappet er man dog afhængig af at have de rigtige mennesker omkring sig til at fortælle, hvordan disse sten skal lægges.

Jeg er 31 år, har datet piger, jeg fandt spændende og været i forhold – alt sammen fordi jeg er så heldig at forstå det sociale spil. Jeg har nemlig haft mennesker omkring mig, jeg kunne gå til fest med i trygge rammer, som kunne agere wingmen for mig, og som kunne fortælle mig, hvad en given interaktion betyder.

Det har langt fra alle med et synshandicap. For der mangler viden og en struktureret tilgang til seksualvejledning, så vi som synshandicappede mennesker får sat ord og handling på, hvad dating og seksualitet kan være. Vi har også brug for at få fyldt den værktøjskasse, der gør os i stand til at bygge et kærlighedsfundament.

Tryghed og selvtillid
Jeg er ivrig bruger af Tinder og oplever, at online dating er oplagt for os med et synshandicap. Ja, man kan godt argumentere for, at det er dybt overfladisk, men måske adskiller det sig alligevel ikke synderligt fra at blive tiltrukket af et sødt smil i den fysiske verden. Men med Tinder slipper man for at skulle fange et blik i en mørk bar, jeg ikke kan se eller at være prisgivet i forhold til nonverbal kommunikation, som jeg heller ikke kan se.

Det har givet mig selvtillid at blive liket på Tinder og vide, at piger synes, at jeg er flot og tiltrækkende på en måde, der åbner for flirt, kæresteri og et potentielt forhold. Samtidig giver Tinder tryghed, fordi jeg kan sætte rammer, der passer til mig. Jeg kan vælge at mødes på en café, jeg kender, eller foreslå en rute til en gåtur, som jeg kender. På den måde får jeg mulighed for at møde det modsatte køn på en måde, som ethvert andet menneske gør, og nøjes med at forholde mig til, om jeg finder den anden interessant som menneske, før vi mødes.

LFBS
LFBS
Vores forenings formål er at give de bedst mulige undervisningsmæssige, sociale og medicinske forhold for blinde og svagsynede børn. Vi har fokus på de politiske tiltag, der har indflydelse på blinde og svagsynede børns hverdag og muligheder.