IBOS

Instituttet for Blinde og Svagsynede (IBOS) er Danmarks Nationale Kompetence- og Rehabiliteringscenter for unge og voksne med synsnedsættelse.

IBOS tilbyder rådgivning, udredning, individuelt tilrettelagte rehabiliteringstilbud, bo-træning og bo-ophold, beskyttet beskæftigelse og aktivitetstilbud, undervisning og uddannelse til borgere med et synshandicap.
Studievejledningen hjælper elever og studerende samt undervisere, UU-vejledere og andre med at støtte blinde og svagsynede i at gennemføre en uddannelse. IBOS samarbejder med Ministeriet for Børn og Undervisning om udlevering af SPS-pakker til studerende (SPS = Specialpædagogisk Støtte).
IBOS har derudover en STU (Særligt Tilrettelagt Ungdomsuddannelse) for unge blinde og svagsynede.

I Hjælpemiddeludstilling kan alle interesserede se, prøve og få rådgivning om alle former for hjælpemidler til blinde og svagsynede.

Tilmeld dig IBOS’ nyhedsbrev her.

Nyhedsbrev September 2013 kan du f.eks. læse om: Klar, parat, studiestart, om hvordan IBOS ruster blinde og svagsynede til at begynde på en videregående uddannelse og Vartegn for to verdener, om IBOS’ nye forplads – hvordan man kan gøre det offentlige rum mere tilgængeligt.

Læs mere om
Uddannelse og Kurser
Bo, Værksted og Aktiviteter
Job og Studie
Rådgivning
Hjælpemidler
Konferencer
Om Syn

IBOS, Rymarksvej 1, 2900 Hellerup – 39 45 25 45 – [email protected] – www.ibos.dk

LFBS
LFBS
Vores forenings formål er at give de bedst mulige undervisningsmæssige, sociale og medicinske forhold for blinde og svagsynede børn. Vi har fokus på de politiske tiltag, der har indflydelse på blinde og svagsynede børns hverdag og muligheder.