Konsulenthus vil bringe flere med handicap i job

To tidligere DBSU’ere tilbyder hjælp til arbejdsgivere og jobansøgere med handicap.

Af Edis Edilovic, medstifter af Kant, bragt i Øjensynligt nr. 1 2023

Idéen til vores firma, Kant, blev født i baren på Fuglsangscenteret, da jeg og Gustav Kallan
snakkede om, hvordan det kan være, at ansættelse af mennesker med handicap ikke er en større dagsorden.

Vi har i mange år arbejdet med tilgængelighed på arbejdsmarkedet, og jeg skrev mit speciale på universitetet om rekruttering af mennesker med handicap. Vi er derfor begge drevet af at gøre en forskel med vores arbejdsliv. Vi har nu skabt en virksomhed, der hjælper arbejdspladser med at ansætte mennesker med handicap.

Ved hjælp af analyser og kompetenceudvikling giver vi arbejdsgivere redskaber til at vurdere, hvilken betydning et handicap har på den konkrete arbejdsplads, hvilke kompenserende muligheder der er, og hvordan de kan implementeres med succes.

Vi tager virksomhederne i hånden i hele processen fra rekruttering indtil medarbejderen
bliver ansat og en dag forlader arbejdspladsen igen. Det betyder, at vi ikke rådgiver private om CV og ansøgning, men derimod hjælper i samarbejdet mellem virksomhed, medarbejder, jobcenter og kommunikationscentre. Den viden er der behov for, fordi mange virksomheder ikke kender nok til de kompenserende ordninger.

Vores ønske er, at flere arbejdsgivere tager ansvar og viser samfundssind. Kender du en virksomhed, der har brug for denne hjælp, så kontakt os gerne. Læs mere på kant-danmark.com.

Tidligere artikel
Næste artikel
Annette Haugaard
Annette Haugaardhttps://annettehaugaard.dk/
Annette Haugaard er redaktør af Øjensynligt og uddannet journalist og BA i pædagogik. Hun har tidligere arbejdet på bl.a. IBOS og er i dag deltidsansat i SUMH. Derudover har hun eget firma med opgaver inden for fagjournalistik, kommunikation og undervisning om pædagogik, læring, børn, unge og mennesker i udsatte positioner.