Godt småbørnskursus

LFBS’ årlige kursus for forældre til mindre børn med nedsat syn bød på både viden, udfordringer og grin

Af Thomas Sonne Jensen, formand, bragt i Øjensynligt nr. 2 2022

Forårsvejret viste sig fra sin smukkeste side 7. – 8. maj, da LFBS holdt Småbørnskursus ved Svendborgsund. Det gav rig mulighed for at tale om trivsel, mestring og overgange.

Trivsel og burger i blinde
Temaet var i år trivsel både for børn, søskende og forældre. Efter præsentationsrunden lørdag formiddag tog vi fat på emnet at mestre dagligdagens opgaver med et synshandicappet barn. Vi havde inviteret Mohammed Alsaadi fra Madsynet.dk, som sammen med DBSU’ere hjalp os med frokostmenuen.

Alle seende blev afblændede, så der var lige vilkår i udfordringen med at bygge sin egen frokostburger uden syn. Vi fik hver en bolle, en bøf og skåle med tilbehør, hvoraf nogle var fyldt med ’snydeingredienser’. Det viste sig at være både svært og enormt morsomt, men alle fik heldigvis noget at spise!

Oplæg, workshop og ’nerve-leg’
Synskonsulent Jeanette Moesgaard og psykolog Birgit Irene Puch Jørgensen fra Synscenter Refsnæs holdt oplæg med efterfølgende workshops med fokus op trivsel og at understøtte mestring for familier omkring børn med synsnedsættelse.

Kurset sluttede med besøg af psykoterapeut Alice Jensen, som fortalte om, hvordan voldsomme oplevelser kan påvirke, og hvorfor det er vigtigt at ’nulstille’ det sympatiske og parasympatiske nervesystem, så overvældende oplevelser ikke risikerer at sætte sig som et traume.

Oplægget blev afsluttet med en leg, der var populær blandt børnene. Den simulerede oplevelsen af aktivering, spænding og at finde tilbage i sikkerhed i at have mestret udfordringen.

Thomas Sonne Jensen
Thomas Sonne Jensen
Thomas er formand for LFBS og far til Gustav på 13 år, som er født med Grøn Stær og Aniridi, hvorfor han har et nedsat syn under blindegrænsen. Thomas er medlem af Handicaprådet i Middelfart Kommune og arbejder desuden som selvstændig inden for IT og Marketing Automation.