Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Familien i Focus – børn med synshandicap

25. maj 2023 til 29. maj 2023

Dansk Blindesamfund har, i samarbejde med Landsforeningen af Forældre til Blinde og Svagsynede, udviklet et kursustilbud målrettet familier, hvor et eller flere børn har et synshandicap. Seende søskende er også meget velkomne, for tanken bag kurset er netop, at hele familien deltager og sammen tilbringer nogle indholds- og lærerige dage med socialt samvær, undervisning, rehabilitering og selvfølgelig en masse hygge.

Dansk Blindesamfund har i samarbejde med Landsforeningen af Forældre til Blinde og Svagsynede udviklet et kursustilbud målrettet familier, hvor et eller flere børn har et synshandicap.

Seende søskende er også meget velkomne, for tanken bag kurset er netop, at hele familien deltager og sammen tilbringer nogle indholds- og lærerige dage med socialt samvær, undervisning, rehabilitering og selvfølgelig en masse hygge.

Kurset giver oplæring til hele familien inden for bl.a. dagligdagens udfordringer, ledsageteknik, fif i køkkenet og fysisk aktivitet. Oplæringen vil være praktisk orienteret og selvfølgelig sjov.

Forældrene bliver også klædt på med information om, hvilke rettigheder de har og relevante ordninger, familien kan gøre brug af. Kurset rummer også samtalegrupper med forældrene, hvor forældrerollen diskuteres.

Sideløbende med det forældrerettede indhold er der aktiviteter for børn og unge.

Samtidig er en vigtig del af kurset muligheden for at møde andre familier, der står i samme situation, som man selv gør, og finde nye venner og netværk i familier, som har børn med synshandicap og seende søskende.

Vi har erfarne og fagligt kompetente undervisere og oplægsholdere, som selv er vokset op med et synshandicap.

Praktisk information:

Kurset arrangeres i pinsen 2023 fra torsdag den 25. maj kl. 16.00 til mandag 29. maj, hvor kurset afsluttes med morgenmad, men der er mulighed for at bruge centerets faciliteter dagen ud.

Kurset henvender sig til familier med synshandicappede børn i alle aldre op til 15 år.

Der er et kursusgebyr på 350,00 kr. pr. forælder, børn til og med 15 år er gratis, og rejseudgifterne er for egen regning.

Dansk Blindesamfund dækker kursusindhold, ophold og forplejning på Fuglsangcentret.

Der er et begrænset antal pladser, ca. 15 familier vil få mulighed for at deltage. Familier der ikke tidligere har deltaget på kurset vil have fortrinsret, og der trækkes lod om de øvrige pladser, hvis vi får flere tilmeldinger end der er plads til.

Tilmelding kan ske til kursusafdelingen på Fuglsangcentret, Karina Kyhl på tlf. nr. 76 20 22 03 eller mail: [email protected]. Seneste tilmelding til kurset er den 18. april 2023.

Vi glæder os til at se jer!

Detaljer

Start:
25. maj 2023
Slut:
29. maj 2023
Begivenhed Kategori:

Sted

Fuglsangcentret
Søndermarksvej 150
Fredericia, 7000 Danmark
+ Google Maps

Arrangør

Dansk Blindesamfund
Telefon
76 20 22 03
E-mail
kursusafdelingen@blind.dk
Se Arrangør hjemmeside