Af Thomas Sonne Jensen, formand LFBS, bragt i Øjensynligt nr. 2, 2019

Nogle kendte hinanden i forvejen, men de fleste deltog for første gang i et LFBS-arrangement, da gruppelokalet på Fuglsangcentret lagde hus til vores småbørnskursus i marts, hvor flere mindre børn også var med. Programmet bød på inspiration og viden om, hvordan man tackler udfordringer i hverdagen med mindre børn med et synshandicap.

Der var oplæg om vigtigheden af sociale kompetencer, faglige udfordringer og muligheden for at få støtte og tekniske hjælpemidler i indskolingen. Formålet er at klæde forældre til småbørn med synshandicap bedst muligt på til at agere i samspillet med omgivelserne og fagpersoner.

Men det helt store tilløbsstykke på LFBS’ Småbørnskursus var foredraget med Edis Adilovic, der fortalte om sin opvækst med et synshandicap, hvordan han har prøvet grænser af og lært at samarbejde med andre. Og lørdag aften var der lige så stor rift om at tale med både Edis og Gustav Kallan og Mie Henriksen fra DBSU om bl.a. skolegang, kammerater, kærester og fritidsjobs.

LFBS’ småbørnskursus gentages i begyndelsen af 2020, og allerede 13.-15. september i år er der faglige input til forældre ved vores weekendkursus ”Syn på sagen”.