Af: Birgit Christensen, hjælpemiddeludstillingen, IBOS
Oprindeligt bragt i Øjensynligt nr. 1, 2015

Hvis man nævner Hjælpemiddeludstillingen på IBOS – Instituttet for Blinde og Svagsynede tænker mange måske mest på lys og lamper, talende ure og køkkenvægte. Imidlertid har vi også ting til leg og fritid for børn og familier og en del af tingene har vi købt udenfor Danmark.

Vi har forskellige bøger med illustrationer på svulm og med høj kontrast fra RNIB i England – illustrationer til Harry Potter bøgerne, et hæfte om dinosaurer med meget mere. De kan findes her: http://booksite.rnib.org.uk/eDelivery/BrowseResults.aspx?x=RNIB%20Centre%20for%20Accessible%20Information&f=1

Fra firmaet Velen i Tyskland http://www.velen-spiele.de/ har vi et udvalg af Ravensburgerspil der er særlig bearbejdet med taktile lag, magneter mm., så kendte spil som Muldvarp og Sneglespillet kan spilles også af børn eller voksne uden syn.

American Printing House for the Blind http://shop.aph.org/webapp/wcs/stores/servlet/Home_10001_11051 fører mange materialer til børn og unge og vi har indkøbt et mindre udvalg. Mange ting retter sig mod amerikanske skoler, men der er meget der kan bruges selvstændigt til træning eller underholdning. APH har et meget udførlige katalog der kan bestilles eller downloades her: http://www.aph.org/catalogs/ . Husk hvis I selv køber synsrelaterede ting i lande udenfor EU, så skal I ikke betale hverken moms, told eller toldbehandling. Kontakt os for forklaring på proceduren.

I kan ringe eller skrive til Hjælpemiddeludstillingen tlf 39 45 25 45 hjmu@ibos.dk og I kan lave en aftale om besøg hvis I har mulighed for det. Spørg os om hjælpemidler, forhandlere, procedurer – hvis vi ikke lige har svaret på rede hånd, så plejer vi hurtigt at finde en kollega der kan hjælpe.